Paniekknop voor tieners op Facebook

© CIDimport

Paniekknop voor tieners op Facebook

Geplaatst: 12 juli 2010 - 09:07

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

In Groot-Brittannië hebben Facebook en het Child Exploitation and Online Protection (CEOP) Centre de handen ineengeslagen: via een speciale app kunnen tieners die via Facebook worden lastiggevallen dat meteen melden bij de instanties.De knop, die duidelijk op de accountpage van de gebruiker zichtbaar zal zijn wanneer deze geïnstalleerd is, moet niet alleen dienen om ongewenste situaties te melden, maar ook om ze te voorkomen. CEOP hoopt dat de knop mensen met nare bedoelingen zal afschrikken. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, en dan met name tieners, de knop installeren, zal iedereen tussen de 13 en 18 jaar die een Facebook-pagina heeft daar een advertentie te zien krijgen waarop uitleg over de knop staat.

In Groot-Brittannië hebben Facebook en het Child Exploitation and Online Protection (CEOP) Centre de handen ineengeslagen: via een speciale app kunnen tieners die via Facebook worden lastiggevallen dat meteen melden bij de instanties.

De knop, die duidelijk op de accountpage van de gebruiker zichtbaar zal zijn wanneer deze geïnstalleerd is, moet niet alleen dienen om ongewenste situaties te melden, maar ook om ze te voorkomen. CEOP hoopt dat de knop mensen met nare bedoelingen zal afschrikken.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, en dan met name tieners, de knop installeren, zal iedereen tussen de 13 en 18 jaar die een Facebook-pagina heeft daar een advertentie te zien krijgen waarop uitleg over de knop staat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten