abonneren

Panasonic smartphone Eluga in Europa

Ook Panasonic gaat in Europa smartphones verkopen, te beginnen met de Eluga. Panasonic doet het meteen goed met deze slanke en waterdichte Android telefoon.

De naam Eluga staat voor: ‘elegant user-oriented gateway’. Het toestel weegt maar 103 gram en is maar 7,8 mm dik. Dit maakt het een van de lichtste smartphones in Europa. Het grote display van 4,2 inch bedekt 66% van het oppervlakte van de telefoon waardoor het een bijzonder hoge display-ratio heeft, ofwel weinig onbenutte ruimte. De afmetingen zijn dan met 123 x 62 mm bijzonder bescheiden.

Waterdicht
Bijzonder is dat het toestel echt waterdicht is. Je kunt hem maximaal tot een meter diep onder water houden. Bijkomend voordeel is dat de Eluga ook stofdicht is.

De Eluga heeft een 1 GHz dualcore processor, 1 GB ram en 8 GB interne opslag. Panasonic levert de Eluga met Android 2.3.5 (Gingerbread) maar belooft een upgrade naar Android 4 in juni.

Het toestel heeft een 8 MP camera met beeldstabilisatie. Met NFC (near field communicatie) is het toestel klaar voor contactloze betalingen. Er is een ‘swipe en share’-functie voor het via dlna afspelen van video of muziek naar bijvoorbeeld een televisie. Dankzij Panasonic’s VieraRemote is het toestel als afstandsbediening te gebruiken voor ander Panasonic apparatuur.

Het toestel wordt op het Mobile World Congress getoond en zal in het voorjaar in de winkel liggen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Panasonic

Nieuws headlines

Laatste reactie