abonneren

‘Overname Pinnacle kost tijd’

Hoewel Corel het nieuws groot aankondigde, gaat de overname van de Pinnacle-producten van Avid nog wel even duren. Corel bevestigt tegenover PCM dat klanten voor Pinnacle-producten nog steeds bij Avid moeten zijn.

Met de overname van de Pinnacle-producten van Avid heeft Corel naast Adobe bijna alleenheerschappij over de markt voor videobewerkingssoftware voor thuis. Als klant kun je echter voorlopig nog niet bij de nieuwe eigenaar terecht. De producten zijn nog steeds voor verkoop beschikbaar op de website van Avid.

Corel bevestigt tegenover PCM dat je voorlopig nog niet bij hen terecht kan. “De overname is rond en Corel gaat op dit moment met Avid door een overgangsperiode om de Pinnacle-producten te integreren. De komende weken en maanden zal Corel de verkoop en ondersteuning van de producten in de organisatie integreren. Op dit moment kunnen klanten de producten echter nog steeds kopen bij Avid, en ook de ondersteuning wordt nog door de vorige klantenservice en technische dienst gedaan.” In een e-mail aan Avid-klanten zegt het bedrijf binnen 30 dagen de klant- en garantiegegevens over te geven aan Corel.

Over de productstrategie wil het bedrijf geen uitlatingen doen. Het is dus onbekend of een pakket als Pinnacle Studio HD nog apart verkocht gaat worden, of geïntegreerd wordt in Corels eigen VideoStudio. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Video

Tags: Pinnacle, Avid, Corel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord