abonneren

Overname McAfee door Intel afgerond

Intel heeft de overname van beveiligingsbedrijf McAffee afgerond. Intel zal de technologie van McAfee gebruiken in toekomstige processorontwerpen. Wel blijft McAfee als zelfstandig bedrijfsonderdeel bestaan.

De overname van McAfee door Intel voor bijna 8 miljard dollar, werd in augustus 2010 bekendgemaakt. Het overnameproces heeft zo lang geduurd om dat de mededingingsautoriteiten in de VS en Europa zich nog over deze overname moesten buigen. Met de toezegging dat ook andere bedrijven toegang krijgen tot de beveiligingstechnologie die Intel in zijn processoren gaat gebruiken, heeft de EU de overname goedgekeurd.

Intel zal McAfee als zelfstandige eenheid inlijven in de Software en Services Group. Het merk en de producten van McAfee blijven bestaan. McAfee is een van de grootste beveiligingstechnologiebedrijven ter wereld. De beveiligingssoftware voor zowel computers als mobiele apparaten zijn een lucratieve business, zeker nu het internetgebruik alleen maar toeneemt. Intel noemt beveiliging de derde pijler in wat men van computers verwacht na energiezuinige prestaties en connectiviteit. Dit maakt deze overname voor Intel van strategisch belang in de concurrentie op het gebied van mobiele apparaten als tablets en smartphones, aangezien deze apparaten over het algemeen geen internet-beveiliging aan boord hebben.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord