abonneren

Overname Digg bevestigd

Het gerucht ging al en nu heeft Digg het bevestigd. De sociale bookmarksite verliest al zijn technische personeel aan de Washington Post.

Na geruchten bracht TechCrunch vorige week het bericht dat de Washington Post interesse had in sociale bookmarksite Digg. Het complete technische team  zou daar gaan werken aan een sociaal nieuwsplatform. Een post op het eigen blog van Digg zorgt voor een einde aan de onduidelijkheid. Alle ontwikkelaars worden inderdaad overgenomen door de Washington Post. Ze zullen vallen onder SocialCode, het sociale mediaplatform van de krant. Producten die daar worden ontwikkeld zijn Washington Posts Social Reader (een Facebook-app voor nieuws) en Personal Post (een gepersonaliseerde nieuwsstream).

De blogpost van Digg vermeldt verder niets over het lot van de eigen site. Zonder directie en ontwikkelaars zal er aan de site niet veel meer gebeuren. Het is onwaarschijnlijk dat het aannemen van nieuw technisch personeel nog loont. Digg is zijn leidende positie al tijden kwijt aan Reddit. 

Bron: Digg

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: digg, washington post