'Outlook.com heeft 400 Miljoen actieve gebruikers'

De geleidelijke migratie van gebruikers van Hotmail.com naar Outlook.com is achter de rug. Microsoft heeft even een volkstelling gedaan en komt uit op 400 miljoen gebruikers van de nieuwe dienst Outlook.com.

Volgens het softwarebedrijf uit Redmond heeft het in de afgelopen anderhalve maand zo’n 150 petabytes aan mailinformatie overgezet naar Outlook.com, de officiële opvolger van het welbekende Hotmail.

Microsoft kwam vorig jaar augustus op de proppen met een testversie van Outlook.com, een nieuwe webmaildienst die beter moet samenwerken met de online harde schijf SkyDrive en de Microsoft-account, de magische sleutel voor alle online diensten van Microsoft.

Eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat de (verplichte) verhuizing voor Hotmail-gebruikers nu voltooid is. In februari telde Outlook.com nog 60 miljoen actieve gebruikers; nu is dat aantal volgens het Outlook-team gestegen naar over de 400 miljoen.

Microsoft, dat beweert dat 125 miljoen van die gebruikers Outlook.com via een mobiel toestel opent, kondigt ook twee nieuwe functies aan die de dienst aantrekkelijker moeten maken.

Met SMTP Send moet het makkelijker worden om berichten te sturen vanaf verschillende e-mailadressen. Via betere integratie met SkyDrive moet het mogelijk worden om direct bestanden en plaatjes toe te voegen als bijlage.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Webmail

Tags: outlook, e-mail, webmail, hotmail