abonneren

Outlook.com e-mail-account toch op Android

Iets te enthousiast je Hotmail-account omgezet naar outlook.com? En geen zin om outlook.com e-mail via de browser of die vreselijke Hotmail-app te gebruiken? Door de juiste server te configureren en van de exchange instelling van de Android e-mail-app gebruik te maken, kun je een voormalig Hotmail-account toch op een Android-toestel gebruiken.

Gisteren schreven we al dat Microsoft Hotmail migreert naar outlook.com. Het leek er op dat Androidgebruikers in de kou bleven staan nadat zij hun Hotmail-account hebben overgezet naar een outlook.com-account. Dat blijkt in de praktijk toch nog wel mee te vallen.

Een bestaande hotmail-account via de Android mail-app werkt inderdaad niet meer, nadat de account naar outlook.com is omgezet. Wel is het mogelijk om de oorspronkelijke Hotmail account te verwijderen en een nieuwe account in te voeren. Hierbij moet dan gebruik gemaakt worden van de exchange account-optie. Stel de @outlook.com accountnaam in als gebruikersnaam en voer de oude hotmail server in als server: m.hotmail.com in plaats van de voorgestelde outlook.com. Dat is alles.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Webmail

Tags: Hotmail, Outlook.com