Ouders vooral bang voor virtuele seks en echte drugs

Uit een onderzoek door de website What They Play - een soort Rotten Tomatoes voor games - blijkt dat ouders vooral bezorgd zijn over seks in games.De website hield twee onderzoeken. In het eerste onderzoek, dat werd gehouden in april, werd aanouders gevraagd om uit een lijst te kiezen wat ze het meest aanstootgevend vinden in videogames.
Op de eerste plaats staat seks tussen een man en een vrouw (37 procent), op de tweede plaats staat twee mannen die met elkaar zoenen (27 procent), op de derde plaats staat een goed zichtbaar afgehakt hoofd (25 procent) en op de vierde plaats staat het gebruik van het woord "fuck" (9 procent). Aan dit eerste gedeelte van het onderzoek deden 1.266 mensen mee.

Het tweede onderzoek werd in augustus gehouden. Aan meer dan 1.600 ouders werd gevraagd waar ze zich het meeste zorgen over maken wanneer hun 17-jarige kind bij een vriendje of vriendinnetje blijft slapen. Op de eerste plaats staat het roken van marijuana (49 procent), op de tweede plaats staat het spelen van de game Grand Theft Auto (19 procent), op de derde plaats staat het kijken naar porno (16 procent) en op de vierde plaats staat het drinken van bier (14 procent).

De beide onderzoeken zijn niet representatief voor alle ouders in alle landen, maar het geeft wel goed aan hoe controversieel seks in videogames is. Vooral door de ophef over de "Hot Coffee"-scene van Grand Theft Auto: San Andreas weten ouders tegenwoordig dat er seks in videogames kan zitten.

Opmerkelijk is ouders zich geen zorgen maken over virtueel drugsgebruik. Dit is wel hun grootste zorg in de echte wereld. Blijkbaar denken veel ouders dat virtuele seks wel leidt tot seks in het echte leven, maar dat virtueel drugsgebruik - zoals het gebruik van morfine in het spel Fallout 3 - niet leidt tot het gebruik van echte drugs.


Website: www.whattheyplay.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: