abonneren

Oracle stopt met OpenSolaris

Oracle stopt met het ontwikkelen van software voor OpenSolaris.
Het bedrijf concentreert zich op de ontwikkelingen aan de commerciƫle versie Solaris 11.

Vijf jaar nadat Sun Microsystems begon met het promoten van zijn tot dan toe gesloten besturingssysteem Solaris, door het open te stellen voor inbreng van buiten in de vorm van het opensource programma OpenSolaris, maakt Oracle daar nu abrupt een einde aan. Oracle zal geen nieuwe software meer naar buiten brengen. Het is de bedoeling dat gebruikers van OpenSolaris overstappen op een goedkope, eenvoudige versie van Solaris 11. Oracle zal alleen updates van opensource-code uitbrengen nadat de nieuwe release van het zakelijke Solaris waar dat in zit klaar is.

Om het leed wat te verzachten krijgen sommige geselecteerde partners wel toegang tot tussentijdse versies van de broncode. Wel zal de eerder onder de opensourcelicentie van Sun Microsystems uitgebrachte broncode onder deze licentie beschikbaar blijven.

Het ziet er naar uit dat de opensource-gedachte van het vorig jaar door Oracle overgenomen Sun Microsystems bij Oracle een heel andere betekenis begint te krijgen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord