Oracle klaagt Google aan over Java in Android

Oracle heeft een aanklacht ingediend tegen Google over het gebruik van Java in Android.Google zou bij de ontwikkeling van Android bewust en herhaaldelijk de rechten schenden van Oracles intellectuele eigendommen aangaande Java.

Vorig jaar werd Oracle eigenaar van Sun Microsystems en tegelijk daarmee van Java. Volgens Oracle is het Java-platform een van de meest belangrijke technologieën die het met de overname van Sun in handen kreeg. Niemand kan ontkennen dat dit platform veel gebruikt en heel belangrijk is in de technologische industrie.

Volgens Oracle maakt Android door het gebruik van Java-apps op een op Java gebaseerd platform, gebruik van de patenten die in handen zijn van Oracle. Oracle wil daarvoor betaald worden.

Google weet al jaren van deze patenten, daar ze Java-specialisten afkomstig van Sun hebben aangenomen. Google heeft nog niet officieel gereageerd op de aanklacht. De kans is groot dat de gerechtelijke procedures rond deze aanklacht veel tijd en veel advocaatkosten zal vergen.

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: