Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Oracle en IBM werken samen aan Java

Oracle en IBM hebben slaan de handen ineen en hebben besloten samen te werken aan OpenJDK. OpenJDK wordt gezien als de referentie-implementatie van opensource Java.De twee bedrijven willen de OpenJDK (JDK = Java Development Kit) verheffen tot de belangrijkste plek voor de ontwikkeling van de standaard editie van Java.
Door de samenwerking tussen de twee softwarebedrijven ontstaat er een centraal punt waar alle Java-ontwikkelingen bij elkaar komen.

Door deze samenwerking komt er een einde aan de onzekerheid die er is ontstaan rond de Java-ontwikkeling sinds die in handen is gekomen van Oracle na de overname van de vorige beheerder van het opensource-project Sun Microsystems. Tot nu toe heeft IBM nooit deelgenomen aan de JDK-ontwikkelingen maar gebruikte een alternatief opensource Java-implementatie het Apache Harmony-project. De ontwikkelingen aan Harmony worden niet gestopt maar de focus van beide bedrijven gaat nu naar de OpenJDK.

Het gaat de beide bedrijven erom, dat het voor iedereen duidelijk wordt dat grootste spelers op het gebied van de Java-ontwikkelingen dezelfde kant op willen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie