Opvolger OnePlus One alleen met invite te koop

De OnePlus One is voortaan zonder invite te koop. In aanloop naar de opvolger (de OnePlus Two) is het Chinese toestel voor iedereen te bestellen zonder uitnodiging. Het is nog niet bekend wanneer de OnePlus Two wordt uitgebracht, maar wel dat die standaard op OxygenOS draait.

Er is nog steeds geen definitieve release-datum bekend voor de OnePlus Two, en het bedrijf wil ook nog geen details geven over het toestel. Dat zal waarschijnlijk wel erg goedkoop worden, net als de One.

OxygenOS

Wel is bekend dat het toestel wordt geleverd met OxygenOS, het eigen besturingssysteem van OnePlus dat is gebaseerd op Android. OnePlus leverde zijn telefoon altijd met CyanogenMod, maar de twee bedrijven kunnen niet meer met elkaar door één deur en werken nu niet meer samen. OnePlus ontwikkelde daarom een eigen ROM, maar daarover waren we nog niet echt te spreken.

Invite

Ook komt de OnePlus Two alleen te koop met een invite. Dat systeem werd al geïntroduceerd bij de OnePlus One, die alleen te koop was met een uitnodiging van iemand anders. Daarmee wist OnePlus de productie laag te houden, terwijl het wel genoeg interesse opriep voor het toestel.

Geen uitnodiging nodig

De OnePlus One is voortaan zonder zo'n invite te koop - waarschijnlijk omdat kopers toch wel wachten op de opvolger. OnePlus maakte het mondjesmaat al mogelijk om de One zonder invite te bestellen. Dat kon eerst al op bepaalde dagen van het jaar, maar sinds kort ook iedere dinsdag.

Het is niet bekend wanneer de OnePlus Two precies uitkomt, maar dat zou volgens de laatste geruchten ergens in het derde kwartaal van het jaar zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: uitnodiging, oneplus two, cyanogenmod, cyanogen, oxygenos, invite, oxygen