Oppo introduceert 'SuperVOOC' voor razendsnel opladen

De Chinese elektronicafabrikant Oppo demonstreert op de Mobile World Congress een nieuw soort smartphone-accu die razendsnel op te laden is. Een lege batterij met een capaciteit van 2500 mAh is in een kwartier weer helemaal vol.

Het bedrijf noemt die techniek SuperVOOC, wat staat voor Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging. Volgens Oppo werkt het snelle opladen zowel via micro-usb als usb-c, maar het moet wel met een aparte oplader (en accu) van Oppo gebeuren. 

Er wordt een voltage van slechts 5 volt gebruikt, waardoor de accu minder heet wordt en uiteindelijk ook langer meegaat. 

Hogere capaciteit of sneller laden?

Hoewel we van nieuwe smartphones verwachten dat de accucapaciteit alsmaar hoger wordt zodat de toestellen minder snel leegraken, zien we juist dat opladen simpelweg telkens sneller gaat. Een lege smartphone is dan niet zo'n groot probleem meer.

Zo ondersteunt de nieuwe Qualcomm Snapdragon 820-chip Quick Charge 3.0. Deze vind je onder meer terug in de Samsung Galaxy S7. Een 2750 mAh battery is daarmee in 35 minuten voor 80 procent opgeladen. 

Verschil

Belangrijk verschil is dat die oplaadtechniek in de chip zit gebakken in plaats van de oplader, zoals bij Oppo het geval is. Daarom hoef je geen speciale oplader te kopen, om van de voordelen te genieten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: accu, opladen, oppo, mwc2016