abonneren

Ophef om anti-homo-CEO Mozilla

Er is commotie ontstaan rondom de nieuwe CEO van softwaremaker Mozilla. De nieuwe baas van de maker van onder andere webbrowser Firefox blijkt een wet te steunen die het homohuwelijk verbiedt, en zowel gebruikers van de webbrowser als medewerkers van het bedrijf hebben daar kritiek op.

Brendan Eich werd vorige week na een lange zoektocht aangesteld als de nieuwe CEO van Mozilla, maar al snel na zijn aantreden kwam de eerste kritiek al snel. Niet om zijn capaciteiten, maar om een donatie van 1.000 dollar die Eich in 2008 deed voor een wet die ervoor zorgt dat homo's niet mogen trouwen in Californië.

De commotie begon met een homoseksuele ontwikkelaar, die als reactie op Eichs aanstelling zijn apps uit de Mozilla Marketplace verwijderde.

Medewerkers boos

Inmiddels spreken ook een hoop medewerkers van Mozilla zich op Twitter openlijk uit tegen hun nieuwe baas Brendan Eich. Dat begon met programmeur Chloe Varelidi, die meldde dat ze vond dat Eich moest opstappen als CEO.Al snel kreeg Varelidi bijval van haar collega's, die vinden dat de anti-homo-idealen van Eich niet te rijmen zijn met die van Mozilla.Fans

Maar niet alleen de werknemers van Mozilla hebben kritiek op Eich. Ook trouwe gebruikers van de producten van Mozilla kunnen het maar moeilijk verkroppen dat Eich tegen het homo-huwelijk is .Mozilla staat erom bekend een open en tolerant bedrijf te zijn, wat ook terug te zien is in de open-source-cultuur van de softwaremaker. Mozilla heeft nog niet gereageerd op de ophef.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Laatste Vacatures