Opgerolde illegale marktplaats Silk Road weer online

Silk Road is terug onder de naam Silk Road Reloaded. De verborgen marktplaats bevindt zich niet langer op het Tor-netwerk maar is verplaatst naar een minder bekend anoniem netwerk, I2p.

Afgelopen november rolden autoriteiten Silk Road 2 op, waarbij er meer online zwarte markten het schip ingingen. Silk Road Reloaded biedt veelal dezelfde illegale handel aan: drugs, vervalst geld, nep ID-bewijzen en hacksoftware.

Er wordt nog niet gehandeld in wapens en gestolen creditcardinformatie, meldt Motherboard. Betalingen zijn mogelijk in verschillende vormen van cryptovaluta, waaronder Darkcoin, Anoncoin en Dogecoin. Silk Road en zijn opvolger handelden voornamelijk in Bitcoin.

Verhuizing

Inmiddels is twee maal gebleken dat Silk Road niet veilig is op het Tor-netwerk. Nu is de opvolger te vinden door de I2p-software te installeren en op die manier naar de site te surfen, die eindigt op de .i2p-extentie.

Onderzoekers claimden al meerdere keren methodes te hebben gevonden Tor-gebruikers uit de anonimiteit te halen en de beheerders van het Tor-netwerk waarschuwden gebruikers ervan voor eventuele aanvallen.

Kwetsbaar

Het is de keerzijde van de medaille: door de onthullingen van Snowden is het anonieme netwerk populairder dan ooit, maar ook kwetsbaarder. Criminelen lijken hun heil daardoor nu ergens anders te zoeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: tor, silkroad, i2p