abonneren

OpenOffice bedelt voor overleving

OpenOffice.org hangt aan een zijden draadje. Het open source project heeft hard geld nodig om het voortbestaan te garanderen.

Sinds OpenOffice.org is afgestoten door Oracle, verkeert het open source alternatief voor Microsoft Office in geldnood. Het 11 jaar oude Office-pakket laat nu een noodkreet horen. Het persbericht dat de origanisatie heeft uitgestuurd roept mensen wereldwijd op om te doneren. 

Roer moet om
De OpenOffice.org-afsplitsing LibreOffice doet het beter en heeft net zijn eerste verjaardag gevierd. Bij OpenOffice.org leeft nu ook sterk het idee dat het roer om moet. Tot nu toe hebben ze te veel achter Microsoft Office aangelopen. Immiteren werkt niet, dat ziet OpenOffice nu ook wel. Die tijden zijn dus voorbij. Ze gaan zich nu richten op de wensen en eisen van de eindgebruiker. En nu ze toch niet meer voor Oracle werken, kan dat ook. Maar niet zonder geld. 

OpenOffice.org heeft een website geopend waar medestanders een donatie kunnen doen. Ook zoeken ze een grote sponsor die past bij het OpenOffice.org. 

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord