abonneren

Ook Windows Pro-gebruikers krijgen gedwongen Windows 10-upgrade-scherm

Ook gebruikers van Windows 7 en 8.1 Pro krijgen nu de pop-up om over te stappen op Windows 10. De upgrade is bedoeld om ook kleine bedrijven over te laten stappen naar het nieuwe besturingssysteem - al is het maar de vraag of iedereen daar wel op zit te wachten...
Dat laat Microsoft weten. De update komt naar gebruikers van Windows 7 en 8.1 Pro die automatische updates aan hebben staan.

Automatische updates

Gebruikers van de Enterprise-versie van Windows 7 of 8.1 kunnen nog steeds zelfs beslissen of zij de upgrade krijgen. Ook krijg je de update niet te zien als je Windows-pc in een netwerk zit waarbij updates centraal geregels worden.

Pop-up-app

Het gaat niet om de volledige upgrade naar Windows 10, maar om de pop-up waarmee gebruikers kunnen aangeven dat zij Windows 10 willen hebben. Die 'Get Windows 10'-app valt niet-overstappers al maanden lastig door twee maal per dag een pop-up te tonen die moeilijk weg te klikken is. Met de 'Get Windows 10'-app kun je upgraden zonder je instellingen of bestanden te verliezen.

Commotie

Er is veel commotie over de upgrade naar Windows 10. Die is weliswaar gratis, maar gebruikers die er geen interesse in hebben klagen dat ze zich door Microsoft gedwongen voelen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows 8.1, Windows 7, windows 8.1 pro, windows 7 pro