abonneren

Ook Sony komt met software voor pc-gebruik van Move

In navolging van Microsoft die software voor pc-gebruik van de Kinect uitbrengt, kan Sony kennelijk niet achterblijven en introduceert de mogelijkheid om de Move bewegingsdetectie voor de PS3 als besturing voor pc-software te gebruiken.

De Software die beschikbaar komt via Playstation netwerk, draait op de Playstation3, die daarmee functioneert als een server. Deze server geeft de status van de controller door aan de, daartoe door software ontwikkelaars zelf te maken, pc-programma’s.

Sony heeft deze mogelijkheid bekendgemaakt op een Game Developers Conferentie. De software komt beschikbaar onder de naam Move.me. Het maakt het voor zowel hobbyisten als academici  mogelijk om de Playstation Move controller te gebruiken voor pc-toepassingen.

Vorige maand maakte Microsoft bekend een Kinect for Windows SDK (software development kit) uit te brengen voor niet-commerciëledoeleinden.  Met deze software kunnen hobbyisten en academici Kinect-toepassingen voor de pc maken. Ook voor commerciële toepassingen als pc-games heeft Microsoft Kinect-toepassingen  in de planning staan.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tools

Tags:

Laatste reactie