Ook Samsung start bug bounty-programma

samsung bug bounty
Onafhankelijke security-experts worden door Samsung opgeroepen om eventuele lekken te ontdekken in de smartphones en tablets van het bedrijf. Beloningen in het Samsung bug bounty-programma kunnen oplopen tot 200.000 dollar.

Alle voorwaarden ervan zijn te vinden op de site van Samsung Mobile Security. Veiligheidsrisico's worden onderverdeeld in categorieën, van laag naar gemiddeld, hoog en kritiek. De hoogte van de beloning hangt af van de hoogte van het risico dat gebruikers ermee lopen. Ook speelt een rol of onderzoekers voldoende bewijs kunnen aanleveren dat het lek te exploiteren is.

Welke modellen?

Veel oude toestellen van Samsung vallen niet onder dit bug bounty-programma. De meeste telefoons en tablet uit 2016 en 2017 wel. Denk aan de nieuwe Samsung Galaxy S8, Note 8 en S7, de recente A- en J-serie en de nieuwste Tab-tablets. Maar toch ook nog steeds de Galaxy S6 uit 2015 en zelfs de Note 4 uit 2014, simpelweg omdat veel mensen die nog dagelijks gebruiken.

Samsung volgt onder andere Apple, Microsoft en Google op bij het opzetten van een Reward Program. Lees hier wat de gemiddelde prijzen zijn voor het vinden van veiligheids-bugs.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Security

Tags: samsung, galaxy, security