abonneren

Ook Samsung komt met 64-bit smartphones

Apple verraste de wereld door bij de introductie van de iPhone 5S over te stappen op een 64-bit processorarchitectuur. Net als bij de overstap van 32-bit op 64-bit jaren geleden in de pc-industrie verwacht Apple veel van de nieuwe architectuur. Uiteraard kan Samsung niet achterblijven.

Daags na de introductie van de 64-bit iPhone 5S haast Samsung zich te benadrukken dat ook zij aan 64-bit processoren voor hun smartphones en tablets werken. Deze processoren hoeven we echter niet op korte termijn te verwachten. Helemaal onverwachts is de overstap op 64-bit sowieso niet; de huidige 32-bit processoren ondersteunen maximaal 4 GB aan werkgeheugen. Huidige smartphones worden al regelmatige met 3 GB aan geheugen uitgerust, dus de grens nadert snel. ARM heeft echter zijn 64-bit ARMv8-instructieset nog niet gefinaliseerd, licentienemers als Samsung en Qualcomm zullen dus eerst hierop moeten wachten. Apple gebruikt voor de iPhone 5S een eigen 64-bit Swift-core.

Of één en ander op tijd is voor de Galaxy S5, die in het voorjaar geïntroduceerd zal worden, is niet duidelijk. Voor de volgende Galaxy Note wordt wel een overstap op 64-bit verwacht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: 64-bit

Nieuws headlines

Laatste reactie