abonneren

Ook Microsoft wil een wearable

Als Apple en Samsung het doen, kan Microsoft niet achterblijven. Het bedrijf komt daarom met een eigen wearable, de Band. Het is een kruising tussen een fitnessbandje en een smartwatch, waarop je alle notificaties binnenkrijgt van je telefoon.

Het bandje is per direct te koop in Amerika, maar het is nog niet duidelijk wanneer we het bandje in Nederland aan kunnen schaffen.

Fitness

De Microsoft Band is in de eerste plaats een fitnessbandje, dat onder andere het aantal stappen van de gebruiker kan tellen en een hartslagmeter heeft. Ook kan de fitnessband de huidtemperatuur van de gebruikers meten.

Sensoren

Het apparaatje heeft daarvoor tien sensoren, zoals een hartslagmeter, maar er zit ook GPS op de smartwatch zodat je ook zonder je smartphone je ren-routes bij kunt houden.

Notificaties

Naast sport is de Microsoft Band ook geschikt voor het lezen van notificaties. De Band kan gekoppeld worden aan iedere smartphone. Naast Windows Phone werkt hij dus ook met Android- of iOS-apparaten.

Schermpje

Daarmee komen alle notificaties binnen op je smartwatch, zoals emails of Facebook-berichten. Die kun je lezen op het kleine, langwerpige schermpje van 1,4", waarop normaal ook een klok staat of informatie over je workout.

In Amerika kost de Microsoft Band 200 dollar, of 150 euro. Het is niet bekend wat de prijs wordt als het apparaat in Nederland te koop is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: