}
abonneren

Ook Amazon stapt in virtual reality

Ook Amazon lijkt in virtual reality te stappen. Het bedrijf heeft een aantal vacatures openstaan waarin het vraagt naar ontwikkelaars voor een nieuw VR-programma. Het is een logische zet voor de internetwinkel, die nu al veel doet met multimedia - al lijkt de kans klein dat we hier in Nederland snel gebruik kunnen maken van Amazon.

Dat ontdekte UploadVR naar aanleiding van een vacature op een Amerikaanse site. Amazon lijkt niet alleen te zoeken naar één ontwikkelaar, maar naar iemand die een heel team kan leiden.
 

Mogelijkheden onderzoeken

Uit de vacature wordt niet duidelijk wat het bedrijf met VR wil doen, maar Amazon zegt dat het team de mogelijkheden van VR gaat onderzoeken. "Entertainment is niet alleen maar tweedimensionaal. Het VR-team gaat een nieuw platform bedenken en ontwikkelen voor het vertellen van meeslepende verhalen."
 

Video's

Hoewel Amazon begon als webwinkel is het internetbedrijf inmiddels ook een grote speler in het aanbieden van eigen videomateriaal. In Amerika concurreert Amazon Video met Netflix en Hulu door een eigen streamingdienst aan te bieden.
 

Netflix

Amazon is bovendien niet de enige streamingdienst die geïnteresseerd is in virtual reality. Ook Netflix onderzoekt wat daarmee mogelijk is, al is het bedrijf daar niet heel serieus mee bezig. Netflix bracht een app uit voor de Gear VR, maar werkt zelf nog niet aan films of serieus in VR.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: amazon, Virtual reality, VR

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI