Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Ontwikkelaars vluchten van iPhone naar Android

Volgens een rapport van Vision Mobile vluchten ontwikkelaars en masse van het iPhone-platform naar Android.
Android zal in 2010 dan ook het meestgebruikte platform voor ontwikkelaars zijn.

In de studie, getiteld Mobile Developer Economics 2010 and Beyond, worden een groot aantal ontwikkelars gevolgd voor acht verschillende platformen (iOS, Android, Symbian, BlackBerry, Java ME, Windows Phone, Flash Lite, mobile web). Android en iOS bezetten de kopposities, Symbian volgt op de voet. Interessant is dat Android inmiddels iOS voorbij streeft: 60 procent van de ontwikkelaars werkt inmiddels aan Android-projecten, tegenover 50 procent voor iOS of Java ME.

Voorlopig houdt de iPhone het grootste aantal applicaties, 225.000 tegenover 72.000 voor Android. Wel is duidelijk dat de Android Market razendsnel groeit. Een mogelijke introductie van Google Chrome OS zou dit zelfs nog kunnen versnellen.

De meeste ontwikkelaars noemen het groeiende marktaandeel van Android als de voornaamste reden om over te stappen. Symbian is qua marktaandeel groter, maar verliest steeds meer aan populaireit. Android wint juist steeds meer en meer, waardoor ontwikkelaars het liefste in dit platform instapen.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie