Ontwikkelaars vanaf december zelf aan de slag met Google Assistent

Google zet stevig in op zijn AI, de Google Assistent. Vanaf december kunnen ook andere ontwikkelaars hun apps ervoor optimaliseren of de kunstmatige intelligentie in hun eigen producten bouwen, dankzij het Actions on Google-programma.

App-developers kunnen zich daarvoor nu alvast inschrijven. Er zijn drie manieren waarop ze met de Google Assistent aan de slag kunnen. Als ze willen dat hun apps via stemcommando's aan te sturen zijn via de Assistent, dan kunnen ze daarvoor Direct Actions bouwen. Op die manier kunnen slimme lampen bijvoorbeeld ingeschakeld worden.

Gesprekken

Door Conversation Actions te bouwen, werken de apps ook in gesprekken met de AI. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een restaurant via de Assistent - welk restaurant, op welke datum, hoe laat. Tot slot kan nog de Embedded Google Assistent SDK opgevraagd worden, voor wanneer ontwikkelaars de kunstmatige intelligentie in hun eigen apparaten willen bouwen.

Lees ook: Googles nieuwe business-plan draait om AI

Google wil zijn AI zodoende niet alleen in zijn eigen producten aanbieden. Toch gaan we de Assistent daar wel als eerste zien. Onder andere in de Pixel-telefoons, maar ook in Google Home. Daarnaast kun je er al mee spelen in de chatapp Duo.

Bron: https://developers.google.com/actions/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: google, assistent