abonneren

Ontwikkelaars mogen niet aan de slag met NFC in iPhone 6

Iedereen die vol verwachting is van alle mooie NFC-toepassingen die straks mogelijk zijn met de iPhone 6, komt van een koude kermis thuis. De NFC-chip in de smartphone komt namelijk niet beschikbaar voor ontwikkelaars, maar alleen voor Apple Pay.

Dat meldt CultOfMac nadat Apple dat bevestigde.

NFC

De iPhone 6 werd vorige week aangekondigd, waarbij bleek dat het toestel gebruik kon maken van Near Field Communication. Daarmee kunnen gebruikers bijvoorbeeld betalingen uitvoeren bij betaalautomaten, via het eveneens geïntroduceerde systeem Apple Pay.

Koppelingen maken

Ontwikkelaars stonden al te trappelen om aan de slag te mogen met de NFC-chip, want met zo'n technologie kun je mooie dingen ontwerpen. Zo maakt NFC het makkelijk om informatie uit te wisselen met andere telefoons, of om apparaten zoals speakers of versterkers met NFC aan de telefoon te koppelen.

Vingerafdrukscanner

Helaas mogen ontwikkelaars niet aan de gang met de technologie, wat een teleurstelling is. Toch komt het besluit van het traditioneel gesloten Apple niet helemaal als een verrassing, want bij de introductie van de iPhone 5S mochten ontwikkelaars ook niet werken met de vingerafdrukscanner in het toestel. Dat werd echter verklaard door privacyredenen, terwijl voor deze beslissing geen reden werd gegeven door Apple. Er is echt ook hoop, want met het nieuwe besturingssysteem iOS 8 zet Apple de vingerafdrukscanner heel mondjesmaat open voor developers. Wellicht gebeurt dat over een jaar ook met NFC. De vraag is of dat niet te laat is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Apple Pay, NFC

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord