}
abonneren

Ontwikkelaar laat Oculus Rift-games op HTC Vive spelen

Een ontwikkelaar heeft een tool uitgebracht waarmee games en apps voor de Oculus Rift te spelen zijn op de HTC Vive Pre. De concurrerende brillen hebben een verschillend ecosysteem waardoor games normaal gesproken niet compatible zijn.

De tool heet Revive, en is open source beschikbaar gemaakt op GitHub. Voorlopig zijn er maar twee programma's die werken op de Vive: Lucky's Tale en Oculus Dreamdeck, een applicatie waar tech-demo's te vinden zijn.
 

Windows

Later moeten ook andere applicaties beschikbaar worden voor de Vive. De tool werkt op Windows 8 en Windows 10, en de ontwikkelaar werkt nog aan een versie voor Windows 7.
 

Zelf aanpassen

De ontwikkelaar kondigde Revive aan op Reddit. Daar zijn ook enkele gebruikers van de headsets die bevestigen dat de hack ook echt werkt. Volgens de maker moet een gebruiker wel verschillende .dll-files aanpassen voor een game cross-platform te gebruiken is.

Het is niet duidelijk of de hack wel mag volgens de voorwaarden van Oculus en HTC. Daarom houdt de ontwikkelaar een slag om de arm, en waarschuwt hij dat de tool ieder moment niet meer kan werken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: Virtual reality, Oculus Rift, VR, Oculus, HTC Vive, HTC Vive Pre

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI