abonneren

Ontwikkelaar koppelt Android-smartwatch aan iPhone

Nu de Apple Watch nog steeds op zich laat wachten, is het voor iPhone-gebruikers extra vervelend dat ze nog steeds geen smartwatch kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er altijd nog de tientallen Android Wear-smartwatches, die een ontwikkelaar nu heeft weten te koppelen aan een iPhone.
Android Wear is het besturingssysteem voor smartwatches, dat voorlopig alleen nog maar met Android-smartphones werkt. Hoewel Google er al maanden op hint dat er ook een iOS-versie van de bijbehorende app komt, is die voorlopig nog niet in zicht.

So close

Ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh is het echter gelukt om Android Wear alsnog aan een iPhone te koppelen - bijna dan.

In een korte video die hij publiceerde is te zien hoe Abu-Garbeyyeh een sms binnenkrijgt op zijn iPhone, en vervolgens ook op een Moto 360-smartwatch..apk

De ontwikkelaar maakt gebruikt van Apples notificatiecentrum, en door een simpele .apk te installeren op de smartwatch. Er is wel een Android-telefoon nodig om de smartwatch in het begin in te stellen en werkend te krijgen, maar daarna kun je ook zonder root of jailbreak makkelijk gebruik maken van de functie op je iPhone.

Beperkte functies

Overigens is het enige nut van de smartwatch in dit geval dat je er notificaties op kunt lezen - een app starten of reageren vanaf de smartwatch is niet mogelijk. Bovendien is de Android Wear-app nog niet zomaar verkrijgbaar voor de iPhone, maar de ontwikkelaar denkt erover die openbaar te maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: ipone