abonneren

'Ontwerpfouten in accu's Note 7 oorzaak van kortsluiting'

Na maandenlang onderzoek heeft Samsung vastgesteld waardoor de Galaxy Note 7 zo gevoelig was voor kortsluiting, met exploderende toestellen tot gevolg. Tot twee maal toe werden er fouten gemaakt bij het bouwen van de accu's.

Samsung wilde bij de Note 7 een forse batterijduur in een slanke smartphone bieden. Maar dat zorgde er ook voor dat de accu te krap in de behuizing werd gebouwd. De negatieve elektroden bogen daardoor af in de hoeken, met kortsluiting als gevolg. 

Toen de problemen ontstonden, trok Samsung de telefoons terug. De vervangende modellen bleken echter ook vlam te vatten, wat wederom te wijten was aan een productiefout. In sommige gevallen was de isolatietape beschadigd, of ontbrak de tape zelfs volledig.

Onderzoek

Samsung schakelde bij het analyseren van de problemen drie onafhankelijke onderzoeksbureaus in. De afgelopen tijd onderzochten 700 medewerkers 200.000 telefoons en 30.000 batterijen. De bevindingen werden vervolgens gedeeld in een persconferentie.

In die presentatie is duidelijk geworden hoe Samsung gevaarlijke situaties in de toekomst wil voorkomen. Accu's worden in het vervolg namelijk veel uitgebreider getest. Zo wordt onder andere met röntgenfoto's gewerkt om te zien hoe de batterij in de telefoon presteert.

Ook wordt er in het vervolg beter gekeken naar de plaatsing van de accu's, en wordt iedere batterij ook van de binnenkant grondig onderzocht. Daarnaast kunnen batterijen van toekomstige telefoons ook softwarematig in toom gehouden worden.

Gevolg

De Galaxy Note 7 is in Nederland nooit te koop geweest. Volgens Samsung zijn inmiddels 96 procent van de drie miljoen telefoons weer bij het bedrijf ingeleverd. De Samsung Galaxy S8 komt tot slot later uit dan verwacht. Die werd eerder eind februari verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, Galaxy Note 7

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord