'Ontslagen bij Cyanogen omdat OS niet aanslaat'

Verscheidene bronnen melden dat het er niet zo goed voorstaat bij Cyanogen, het bedrijf achter het Android-alternatief Cyanogenmod. Daarom zijn er zo'n 30 mensen ontslagen.

20 procent van het personeel zit nu zonder baan, melden onder andere Android Police en Recode op basis van verschillende anonieme bronnen. 

Het ging wel degelijk een tijdje voor de wind met Cyanogen. Deze relatief kale Android-versie was erg populair onder gebruikers met een geroote telefoon, maar vond zijn weg pas echt naar het grote publiek nadat er een deal werd gesloten met OnePlus. De OnePlus One werd daarop standaard met Cyanogenmod geleverd.

OnePlus

Toch zou Cyanogen moeite hebben om het OS aan andere smartphonefabrikanten aan te bieden. Blijkbaar verkiezen ze andere alternatieven. Hetzelfde geldt voor OnePlus, dat sinds de OnePlus 2 zijn toestellen juist uitrust met OxygenOS.

Cyanodenmod is open source, dus naar verwachting verdwijnt het besturingssysteem niet zomaar. Maar geld er aan verdienen, dat is ook lastig. Cyanogen zou zich daarom verder gaan focussen op het ontwikkelen van apps, in plaats van nieuwe features voor het OS.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: cyanogenmod