Online verkooprecords gebroken tijdens Black Friday

Op Black Friday, de dag waarop veel Amerikanen hun kerstinkopen doen tegen hoge kortingen, is een recordbedrag in online verkopen bereikt. Tussen de Amerikaanse feestdag Thanksgiving en het daarop volgende Black Friday besteedden Amerikanen meer dan 2,2 miljard euro in webwinkels.

Volgens de Adobe Digital Index, een instelling die online verkopen monitort, is dit een nieuw record. Vooral tablets en smartphones vlogen de digitale kassa’s over. Deze gadgets werden 118 procent meer verkocht dan vorig jaar.

Vooral via Apple-apparaten werden veel online aankopen gedaan. In totaal werden er tussen Thanksgiving en Black Friday voor bijna 399 miljoen euro aan online cadeau’s gekocht met een iPhone of iPad. Vooral die laatste was een populair middel tijdens het afgelopen koopjesweekend. Op iPads werd voor 307 miljoen euro aan producten gekocht. Met Android-apparaten werd in twee dagen voor ongeveer 109 miljoen euro gekocht.

De populairste producten tijdens Thanksgiving en Black Friday waren de nog niet in Nederland verschenen spelcomputer Xbox One 4 en de iPad. Volgens onderzoeksbureau Infoscout werd Microsoft’s Xbox One beduidend meer verkocht dan diens concurrent, de PlayStation 4.

In het afgelopen Thanksgiving-weekend brachten online verkopen weliswaar een nieuw recordbedrag op, maar in fysieke winkels werd vooralsnog drie keer zoveel geld uitgegeven.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Black Friday