abonneren

Online bankieren ING dit weekend nog beperkt bereikbaar

De ING Bank meldt dat online bankieren dit weekend nog niet volledig op de normale manier zal functioneren. Er moet nog altijd rekening gehouden worden met DDoS-aanvallen, waardoor de veiligheidsmaatregelen van ING nog steeds van kracht zijn.

Webwereld meldt dat de ING Bank in elk geval dit weekend nog verhoogde veiligheidsmaatregelen hanteert. De reden is dat de DDoS-aanvallen in potentie nog altijd schade kunnen aanrichten, waardoor de bank ongewenst dataverkeer via een firewall filtert. Meer wil de ING Bank er niet over kwijt op het moment. De aanvallen zorgen al een week lang voor beperkte bereikbaarheid en storingen bij Mijn ING, iDeal en de mobiele app.

"Door de genomen veiligheidsmaatregelen tegen DDoS-aanvallen kan het inderdaad zo zijn dat het internetbankieren mogelijk beperkt beschikbaar is. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit om het online betalingsverkeer beschikbaar te houden voor onze klanten", laat ING-woordvoerder Jeroen Baardemans vrijdagmiddag aan Webwereld weten.

De laatste storing deed zich voor op donderdagavond. Toen was online bankieren langere tijd niet bereikbaar. Er is niet bekendgemaakt of het weer om een DDoS-aanval ging. Op de website van ING staat op het moment van schrijven te lezen:

"Op het moment dat het ongewenste dataverkeer extreem groot wordt is de firewall zo druk met het tegenhouden van dit ongewenste verkeer dat ook de gewenste bezoekers er niet meer doorheen komen."

Webwereld heeft geen antwoord gekregen op verdere vragen over de huidige situatie en de maatregelen voor de specifieke komende dagen. "In verband met de veiligheid, en om aanvallers niet wijzer te maken dan ze al zijn, zijn wij terughoudend met deze informatie", aldus Baardemans.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Security

Tags: Storing, Ideal, Ing, Ddos-aanval, online bankieren, mijn ing