'Onkraakbare' PlayStation 3 ligt nu ook open

Het heeft maar liefst drie jaar geduurd, maar het is GeoHot gelukt om de PlayStation 3 te kraken. GeoHot is een bekende hacker uit de iPhone-scene. Hij bericht dat het hem gelukt is toegang te krijgen tot het systeemgeheugen van de PlayStation 3, wat de weg opent voor verdere hackontwikkelingen.GeoHot geeft toe dat Sony zeer goed werk heeft verricht bij het beveiligen van de PlayStation 3.
Op zeer veel plekken doet het systeem zijn best om hackers buiten de deur te houden. Toch heeft dat GeoHot er niet van weerhouden om toegang te krijgen tot het systeemgeheugen en hardwarematige toegang tot de processor.

Inmiddels heeft GeoHot dumps gemaakt van het geheugen, maar deze dumps moeten uitgebreid 'reverse engineerd' worden om iets nuttigs te kunnen doen. Belangrijk is wel dat het geheugen gedumpt is zonder een hardwarematige aanpassing, wat zou betekenen dat een modchip niet nodig is.

De grote vraag is nu of Sony een idee heeft wat GeoHot uitgespookt heeft. In een firmwareupdate kan Sony deze gaten namelijk dichten, waardoor de hack alleen mogelijk wordt op oude (niet-geüpdate) consoles.

Fudzilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: