abonneren

OnePlus start uitrol OxygenOS 3.2.0

OnePlus is de uitrol gestart van OxygenOS 3.2.0, die met name het agressieve RAM-management van de OnePlus 3 moet aanpakken.

De update is nodig omdat al snel na de lancering bleek dat de 6 GB aan werkgeheugen niet optimaal benut werd. Bijgevolg was het toestel niet beter in het open houden van verschillende apps tegelijk dan concurrenten met minder RAM.

Daarnaast was er kritiek op de kleuren van het OnePlus 3-scherm. Met een nieuwe sRGB-modus kunnen gebruikers zelf aanpassingen doen. De functie zit overigens wel goed verstopt, in het 'opties voor ontwikkelaars'-menu.

GPS en notificaties

Verder zijn er o.a. verbeteringen gedaan aan de camera en is de GPS nauwkeuriger. OnePlus maakt ook melding van fixes op het gebied van notificaties. Veel OnePlus 3-bezitters krijgen deze namelijk veel te laat binnen.

Gek genoeg lijkt dat na de update echter nog steeds het geval.

Uitrol

De update naar OxygenOS 3.2.0 weegt 396 MB. Het kan een tijdje duren voor je 'm aangeboden krijgt - wij hebben 'm bijvoorbeeld zelf op het moment van schrijven nog niet binnen. OnePlus verwacht dat iedereen 'm binnen 48 uur zou moeten krijgen.

Bron: OnePlus

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Oneplus 3, oxygenos

Laatste reactie