abonneren

OnePlus One pas half miljoen keer verkocht

Er zijn tot nu toe pas een half miljoen OnePlus Ones verkocht. Dat laat de fabrikant weten in een interview. Daarmee is de waanzinnig populaire telefoon nog steeds een noviteit.

De komende maanden wil OnePlus nog eens dat aantal verkopen, zegt de mede-oprichter van het Chinese bedrijf in een interview.

Lage winstmarge

OnePlus haalt een winstmarge van 10 dollar (7,50 euro) op ieder verkocht toestel, dus de algehele winst van het bedrijf valt nog enigszins tegen. Wel zegt OnePlus dat het veel meer geld verdient aan accessoires voor de telefoon, zoals speciale telefoonhoesjes en covers.

Meer opslag

Ook zegt de oprichter van het bedrijf dat OnePlus is gestopt met de productie van de 16GB-versie van het toestel. Het bedrijf zegt dat een dergelijk lage opslagcapaciteit niet meer van deze tijd is, en dat het daarom alleen nog de versie van 64GB maakt.

Beroemd en berucht

OnePlus verkoopt zijn illustere One-telefoon alleen via internet, met een 'invite'-systeem. Die kunnen potentiële kopers alleen bemachtigen van andere kopers, waardoor er maar weinig mensen zijn die met zo'n toestel rondlopen. Toch is de OnePlus One een populair apparaat, want het heeft de specificaties van een high-end-telefoon als de iPhone of de Samsung Galaxy S, maar dan voor de helft van de prijs.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie