OnePlus One is Galaxy S5-concurrent voor zeer lage prijs

De Chinese smartphonebouwer OnePlus komt met een telefoon met ongeveer dezelfde high-end specs als concurrenten zoals de Samsung Galaxy S5 of de HTC One M8. OnePlus' telefoon kost echter slechts de helft van wat de bekende namen kosten.

De OnePlus One krijgt een full hd-scherm van 5,5 inch - dat is zelfs groter dan de Galaxy S5 en de One M8. Daarnaast heeft de smartphone dezelfde 2,5 GHz Snapdragon 801-processor als de concurrenten.

Goedkoper

Ook het werkgeheugen van 3GB en de 13 megapixel-camera zijn vergelijkbaar met die van de andere telefoons, maar het opvallende aan het toestel is toch wel de prijs, die met slechts 269 euro beduidend lager is dan van andere telefoons die tussen de 500 en 800 euro kosten. Dat is de prijs voor de versie met 16GB.

Besturingssysteem

Het grootste verschil is het besturingssysteem. De Oneplus One draait op Android 4.2.2, maar met CyanogenMod als launcher. Daarmee komt de telefoon niet met al te veel standaard-apps, maar is het toestel makkelijker te personaliseren.

De Oneplus One komt in mei op de markt. In het begin zal dat alleen op aanvraag, maar wellicht komt de telefoon later voor alle klanten beschikbaar. De One is de eerste smartphone van het bedrijf Oneplus.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten