OnePlus komt met software-update voor touchscreen-problemen OnePlus one

Honderden OnePlus One-eigenaren klagen over problemen met hun touchscreen. Die zou plotseling raar doen, waardoor gebruikers niets meer kunnen aanraken op hun scherm. OnePlus zegt 'snel' met een software-update te komen die het probleem moet verhelpen.
Door het probleem werkt het touchscreen van de OnePlus One niet meer zoals het hoort. Het toestel reageert niet op aanrakingen, of herkent bewegingen niet meer. Daardoor moet de telefoon vaak opnieuw opgestart worden, en zelfs dat werkt niet altijd.

Erkenning

Op het forum van OnePlus stromen de klachten de laatste weken binnen. Ook op andere fora zoals Reddit klagen gebruikers over het probleem. OnePlus erkent nu dat er problemen zijn met het touchscreen, maar zegt dat dat bij 'slechts een klein deel van de gebruikers' voorkomt.

Lijm

Het touchscreen-probleem zit waarschijnlijk in de telefoon die te warm wordt. Door een overhitte processor en andere componenten raakt de lijm tussen de behuizing en het scherm los. Daardoor werkt dat scherm niet zoals het zou horen.

Software-update

Het probleem is daardoor wel hardwarematig, maar lijkt zich pas voor te doen na de recente OnePlus One-update naar Android Lollipop. Daardoor zou het probleem te verhelpen zijn met een software-update, waardoor het toestel minder warm wordt. OnePlus zegt dat die update 'snel' wordt uitgerold naar gebruikers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: touchscreen, software-update