abonneren

'OnePlus 3 komt binnenkort uit'

De OnePlus 3 komt over een paar maanden uit. Dat bevestigt oprichter Carl Pei in een interview. De opvolger van de OnePlus 2 komt in het tweede kwartaal uit, al wil hij nog niets kwijt over specificaties van het nieuwe toestel.
Dat laat Pei weten in een interview met CNet (voor Engelse versie kijk je hier).

Ander uiterlijk

Er zijn niet veel details over het nieuwe toestel, maar volgens Pei krijgt die wel een compleet nieuw uiterlijk dat heel anders wordt dan de OnePlus 2. Die had, net als de One, een strakke gezandstraalde achterkant en stevige metalen randen.


Kritiek

Hoewel de OnePlus One veel lof kreeg over de goede specificaties voor de lage prijs, was er veel kritiek op de opvolger. Die was duurder dan het eerste model, maar miste belangrijke features als NFC en had alleen een usb (C-) 2.0-aansluiting.

Guerilla-marketing

Het is niet gek dat Pei niks kwijt wil over specificaties, want dat is een stijl die het bedrijf al jaren hanteert: Stukje bij beetje wordt informatie losgelaten om de interesse voor het toestel aan te wakkeren. Dat lukte bij de OnePlus 2 in ieder geval goed, want dat toestel werd naar eigen zeggen beter verkocht dan de originele OnePlus One, die al erg populair was.

Invites

Pei wil ook niets zeggen over het verkoopmodel van de OnePlus 3. Eerdere telefoons, zoals ook de OnePlus X, konden aanvankelijk alleen gekocht worden met een 'invite', een uitnodiging die over het algemeen moeilijk te krijgen was. OnePlus heeft echter ook gezegd uiteindelijk van dat model af te willen en de telefoons op een 'normale' manier te willen verkopen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Oneplus 3, Oneplus, Oneplus One, Oneplus X, Oneplus 2, smartphone

Nieuws headlines

Laatste reactie