'OnePlus 2 is niet enige smartphone van OnePlus in 2015'

OnePlus is dit jaar van plan nog een derde smartphone uit te brengen, na de lancering van de OnePlus 2. 'Hopelijk nog voor de kerst', zegt OnePlus-oprichter Carl Pei in een interview met USA Today.

Pei laat nog erg weinig los over het mysterieuze toestel. Een prototype is in elk geval al gemaakt. Op de vraag of de specificaties hoger gaan uitvallen dan die van de OnePlus 2, zegt Pei 'misschien wel, misschien niet'.

OnePlus kondigde de langverwachte OnePlus 2 vorige week aan. De onthulling rekende op gemengde reacties, omdat de upgrade bescheiden bleek. Daarbij ontbreekt een NFC-reader, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor mobiele betalingen.

'Mobiel betalen pas volgend jaar interessant'

Daarop zegt Pei dat dit een bewuste keuze was, omdat te weinig mensen dit nog gebruiken. De topman verwacht dat betalen met je smartphone pas volgend jaar echt gemeengoed wordt. Tegen die tijd is men alweer overgestapt op een nieuw toestel.

De OnePlus 2 is in eerste instantie enkel op uitnodiging verkrijgbaar en te koop voor 339 of 399 euro, afhankelijk van hoeveel onboard storage je wil (respectievelijk 16 GB en 64 GB. 

Bron: USA Today

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: 2