abonneren

Onderzoek: “ruim een miljard smartphonegebruikers”

Een op de zeven mensen heeft wereldwijd de beschikking over een smartphone. Volgens het onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft de globale smartphonemarkt de mijlpaal van 1 miljard gebruikers doorbroken in het derde kwartaal van dit jaar. Dat is ruim vijftien jaar nadat de eerste smartphone, de Ericsson GS88 “Penelope” op de markt werd gebracht. Strategy Analytics verwacht nog een stevige groei van deze wereldmarkt naar maar liefst twee miljard smartphonegebruikers binnen de drie jaar.

Volgens de voorgaande onderzoeken van Strategy Analytics was het aantal smartphonegebruikers wereldwijd in het derde kwartaal van 2011 nog 708 miljoen, om in het tweede kwartaal van 2012 flink door te groeien naar 959 miljoen. In het derde kwartaal van 2012 wordt dit cijfer geschat op 1,038 miljard gebruikers.

De groei wordt volgens het onderzoeksbureau niet alleen veroorzaakt doordat de kosten van de smartphones zijn gedaald, maar ook door de verbeterde beschikbaarheid en de ontwikkelingen van de infrastructuur. Ook is er bij de fabrikanten de tendens zichtbaar van het vervangen van “domme” mobieltjes door de meer geavanceerde smartphones. De smartphone is daarbij de standaard, terwijl de  “domme” mobieltjes uit productie worden genomen.

Goed, een op zeven wereldburgers heeft dan een smartphone, maar er zijn regionaal (uiteraard) wel enorme verschillen. De meeste smartphonegebruikers zijn te vinden in West Europa en de Verenigde Staten met respectievelijk 350 miljoen en 310 miljoen gebruikers. De meeste groei wordt echter verwacht in opkomende markten van Brazilië, Rusland, India en China. Deze laatste markten zijn binnen afziende tijd zelfs volwassen te noemen, zodat het ook daar meer gebruikelijk zal zijn om een smartphone in bezit te hebben.

Bron: ZDNet

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord