Onderzoek: 'Imagoschade door Galaxy Note 7-fiasco lijkt beperkt'

Het hele debacle rond ontploffende Galaxy Note 7-toestellen is een fikse financiële tegenvaller voor Samsung, maar qua imagoschade lijken de gevolgen beperkt te blijven.

Dat blijkt uit een onderzoek van persbureau Reuters en marktanalist Ipsos onder duizenden Amerikaanse smartphonebezitters. Conclusie: bezitters van een Samsung-telefoon zijn net zo merkvast als iPhone-gebruikers, ook na het Note 7-fiasco.

91 procent van de eigenaren van een Samsung-telefoon zou in de toekomst opnieuw een Samsung-toestel kopen. Ook zou ongeveer hetzelfde percentage andere apparatuur van Samsung gewoon blijven kopen.

Omruilen voor andere Samsung

27 procent van de mensen die op de hoogte zijn van de terugroepactie van de Note 7, zouden bij het kiezen van een nieuwe telefoon eerst kijken naar wat Samsung te bieden heeft. 

Volgens Samsung kozen veel Note 7-eigenaren er daarnaast voor om deze om te ruilen voor een Galaxy S7 (Edge), in plaats van geld terug te vragen - bijvoorbeeld om een telefoon van een ander merk ervan te kopen. Daarbij worden echter geen aantallen genoemd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung, galaxy note 7