Onbeperkte opslag OneDrive komt tot einde

Microsoft stopt met de onbeperkte opslag die het op OneDrive aanbood. De reden laat zich raden: Er werd teveel misbruik gemaakt van de dienst, waarop sommige gebruikers niet minder dan 75 TB aan data opsloegen.
Alle Office 365-gebruikers die voorheen onbeperkte opslag hadden krijgen nu nog maar 1 TB aan opslagruimte op OneDrive. Het gaat daarbij om zowel Home, Personal, en University-gebruikers van Office 365.

Gratis abonnement wordt kleiner

Ook het gratis OneDrive-abonnement wordt kleiner. Dat gaat van 15 GB naar 5 GB, en de extra 15 GB voor foto's verdwijnt helemaal. Gebruikers kunnen bovendien alleen nog maar een kleiner betaald abonnement afsluiten, van 50 GB per maand in plaats van 100 of 200 GB. Wie al wel zo'n 100/200 GB-abonnement heeft, behoudt die wel. De verkleining geldt alleen voor nieuwe gebruikers.

Misbruik

Microsoft zegt dat er veel misbruik werd gemaakt van de gratis OneDrive-opslag. Sommige bedrijven zouden de dienst gebruiken om complete backups van hun systemen op te slaan, waarbij een klein aantal gebruikers wel 75 terabyte aan data opsloegen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: cloud, opslag, onedrive