abonneren

Onbeperkte opslag OneDrive komt tot einde

Microsoft stopt met de onbeperkte opslag die het op OneDrive aanbood. De reden laat zich raden: Er werd teveel misbruik gemaakt van de dienst, waarop sommige gebruikers niet minder dan 75 TB aan data opsloegen.
Alle Office 365-gebruikers die voorheen onbeperkte opslag hadden krijgen nu nog maar 1 TB aan opslagruimte op OneDrive. Het gaat daarbij om zowel Home, Personal, en University-gebruikers van Office 365.

Gratis abonnement wordt kleiner

Ook het gratis OneDrive-abonnement wordt kleiner. Dat gaat van 15 GB naar 5 GB, en de extra 15 GB voor foto's verdwijnt helemaal. Gebruikers kunnen bovendien alleen nog maar een kleiner betaald abonnement afsluiten, van 50 GB per maand in plaats van 100 of 200 GB. Wie al wel zo'n 100/200 GB-abonnement heeft, behoudt die wel. De verkleining geldt alleen voor nieuwe gebruikers.

Misbruik

Microsoft zegt dat er veel misbruik werd gemaakt van de gratis OneDrive-opslag. Sommige bedrijven zouden de dienst gebruiken om complete backups van hun systemen op te slaan, waarbij een klein aantal gebruikers wel 75 terabyte aan data opsloegen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: Cloud, Opslag, Onedrive

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord