}
abonneren

Omni VR-camera GoPro volgende week te koop

GoPro maakt bekend dat zijn 360-graden-camera Omni vanaf volgende week te koop is. Wie de VR-camera reeds heeft besteld, mag 'm rond 17 augustus ook thuis verwachten.

De Omni is uitgerust met zes verschillende Hero 4 Black-actiecamera's. Mocht je die al in huis hebben, dan is de behuizing ook los te koop. Je hoeft de Hero's er dan alleen nog zelf in te bouwen. Oudere GoPro-modellen zijn niet compatible.

Eén camera dient als hoofdcamera, waar de andere vijf qua instellingen op afgesteld zijn. Tijdens het filmen worden de beelden gesynchroniseerd. zodat er uiteindelijk minder overlap te zien is tussen de verschillende opnames.

Naderhand zijn de losse beelden aan elkaar te plakken met de Omni Importer-software, maar je moet ze wel nog even van alle zes de sd-kaartjes halen voor ze te importeren zijn.

Kosten

Het hele Omni-pakket (inclusief o.a. camera's en plugins voor video-editsoftware) kost 5000 dollar. Duurder dan bijvoorbeeld een Gear 360, maar GoPro richt zich dan ook meer op professionals. De behuizing zelf kost los 1500 dollar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, Omni, Gopro

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI