abonneren

'Officiële persfoto iPhone 5C gelekt'

De stroom aan geruchten over Apple’s vermeende budget-smartphone iPhone 5C houdt maar niet op. De nu gelekte foto lijkt interessant, omdat het om een persfoto zou gaan. Of hij echt is zullen we waarschijnlijk pas op 10 september weten, maar een goede mock-up is het op zijn allerminst als we hem vergelijken met de tot nu toe gelekte kiekjes.

Dat de iPhone 5C eraan komt staat toch wel enigszins vast, gezien het soort en de kwantiteit van de geruchten onder andere. Het uiterlijk van het toestel is veelal hetzelfde op de diverse gelekte foto’s. Deze vermeende persfoto wijkt daar niet vanaf.

De foto lekte via een Roemeense winkelketen. Leuk is dat de voor- en achterkant erg goed te zien zijn op de persfoto. Tot nu toe was vooral de achterkant op de gevoelige plaat gezet. De foto toont de budget-iPhone, die waarschijnlijk trouwens niet eens een echt budget-smartphone is, met iOS 7 op het scherm met de herkenbare ‘plattere’ iconen. De Roemeense winkelketen heeft ook nog een dummy in  handen van de iPhone 5C. Foto's daarvan zijn te vinden op Mobilissimo.ro.

Wat er precies in de iPhone 5C schuilgaat is nog wat lastig te zeggen, aangezien de geruchten het daarover niet helemaal eens zijn. Stemmen gaan de laatste dagen op dat het toestel ongeveer dezelfde hardware bevat als de iPhone 5S, maar dat alleen het omhulsel van een goedkoper, maar erg krasbestendig, materiaal is. De iPhone 5C zou een Apple A6-chipset hebben en 1 GB werkgeheugen. De camera zou 8 megapixels kunnen registreren. Verder zou Siri overigens niet beschikbaar zijn op het toestel.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5c, Ios 7, spple

Nieuws headlines

Laatste reactie