}
abonneren

Office voor Windows RT preview in november

Microsoft Office 13 voor Windows 8 is al aangekondigd, maar voor de simpelmansversie van Windows 8: Windows RT op ARM-tablets, is er nog geen concrete versie van Office voorhanden.

Kort na de introductie van Windows 8 eind oktober zal daar verandering in komen. Microsoft zal begin november een preview-versie van Office voor Windows RT uitbrengen.

Is Windows RT een gestripte versie van Windows 8, zo zal Office voor Windows RT ook een ‘Light’ versie zijn van Office. Deze office is geschikt voor dagelijks gebruik. Wie Office gebruikt voor simpele taken als het bewerken van spreadsheets of documenten zal er prima mee uit de voeten kunnen. Geavanceerde functies zullen er niet inzitten. Zo zal er geen macro-functionaliteit zijn, geen add-ins, een geen functies die Actve X gebruiken en geen mogelijkheid om plug-ins van derden te gebruiken.

Office voor Windows RT zal geoptimaliseerd zijn voor het gebruik met een touchscherm. Ook is er veel aandacht voor energiebesparing. Verwacht wordt dat de meest gebruikelijke functionaliteit beschikbaar zal zijn. Wij zijn heel benieuwd hoe dat gaat werken met een aanraakinterface.

Bron: Office blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI