abonneren

Office voor Android-tablets uitgebracht

In een poging om zijn Office-apps allemaal hetzelfde eruit te laten zien, brengt Microsoft nu de definitieve versie van Office voor Android-tablets uit. Vandaag wordt het softwarepakket met Word, Excel en PowerPoint langzaam onder gebruikers uitgerold voor tablets.

Office was er al voor Android-smartphones, en ook tablet-gebruikers konden een versie van Office gebruiken die nog niet definitief was. Dit is echter de definitieve versie zonder bugs.

Office 365

In principe zijn de apps gratis te gebruiken, maar voor sommige premium-functies heb je nog steeds wel een (betaald) Office 365-abonnement nodig. Voor de tablet-apps heb je overigens een apparaat nodig dat Android 4.4 draait (of Lollipop), en er is minimaal 1 GB aan RAM nodig - vrijwel alle moderne tablets hebben dat.

Consistent

Office voor Android-tablets ziet er consistent uit met de rest van het Office-pakket zoals dat ook gaat verschijnen voor Windows 10. Microsoft wil graag dat Office overal hetzelfde, moderne uiterlijk krijgt. Office voor Android ziet er dan ook bijna hetzelfde uit als Office zoals dat op Windows 10 moet verschijnen. Office 2016 moet nog dit jaar verschijnen voor Windows 10, ook voor mobiele apparaten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Office

Tags: Office Voor Android, adroid