abonneren

Office Mobile eerst beschikbaar voor iOS

Microsoft zal vanaf het eerste kwartaal van 2013 speciale Office-versies uitbrengen voor Android en iOS. Deze stap van de softwaregigant is zo vlak na de introductie van Windows Phone 8 opmerkelijk te noemen.

Microsoft heeft nooit mededelingen gedaan over Office Mobile, ondanks de geruchten over dit officepakket. Begin dit jaar zou zelfs een MS Office voor iPad zijn gespot. The Verge heeft gesproken met verschillende anonieme bronnen die dichtbij de productieplanning van Microsoft staan. Deze zeggen dat de mobiele Office-versies voor de besturingssystemen Android en iOS worden uitgerold in het begin van 2013.

Office Mobile wordt uitgebracht als gratis app voor Android en iOS-gebruikers. Bij Microsoft moet een gebruikersaccount worden aangemaakt om met Office Mobile te kunnen werken. Met de gratis versie van deze app kunnen zij onderweg Office-documenten lezen. De app biedt daarbij ondersteuning voor Word, Excel en PowerPoint. Documenten wijzigen is met de gratis versie niet mogelijk.

 

Office Mobile

 

Om documenten te kunnen wijzigen moet de gebruiker een abonnement op Office 365 kopen. Deze aankoop kan binnen de app zelf worden gedaan. Bedrijven en organisaties kunnen Office 365 voor hun medewerkers activeren met behulp van een code. Binnen de app kunnen alleen eenvoudige bewerkingen worden gedaan. Voor geavanceerder bewerkingen is nog altijd de volledige desktopversie van MS Office vereist.

Office Mobile voor iOS wordt eind februari/ begin maart 2013 verwacht. De Android-versie komt waarschijnlijk beschikbaar in mei 2013.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Office Mobile