Office Live web-apps zijn klaar

Vlak voor de officiële introductie van Office 2010 maakt Microsoft de nieuwe web-apps Office Live beschikbaar. De office web-apps maken het bekijken, bewerken en delen van officedocumenten op de Live Skydrive mogelijk.Alle gebruiker van een gratis Windows Live account krijgen toegang tot deze gratis Webversie van Office en de gratis 25 GB online opslag op de Skydrive.

Het gaat om bestanden voor Word, Powerpoint, Excel, en OneNote die rechtstreeks in de browser kunnen worden getoond, bewerkt en gedeeld met anderen, zowel op een pc als op een smartphone. Ook zullen de web-apps optimaal kunnen samenwerken met de nieuwe versie van Office 2010. Wel is er voor het gebruik van de live apps een moderne browser nodig.

De nieuwe Office web-apps zijn al eerder deze week beschikbaar voor Live gebruikers uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Ierland. Microsoft is druk bezig het ook in andere taalversies in andere landen uit te rollen. Vandaag is het ook in Nederland beschikbaar via office.live.com.

Bovenstaande link blijkt bij sommigen wel en anderen niet te werken. Officieel zal Office Live pas op 15 juni, de dag dat Office 2010 officieel wordt uitgebracht beschikbaar komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: