abonneren

Office 365 in prijs verlaagd

Microsoft heeft de abonnementsprijzen voor clouddienst Office 365 met twintig procent verlaagd. Vanaf € 8,60 kun je aan de slag met cloudversies van Sharepoint, Lync en Exchange.

Office 365 werd in de zomer van 2011 gepresenteerd als opvolger van de Business Productivity Online Suite. Voor kleine en grote bedrijven kan het een financieel gunstig alternatief zijn voor de ‘normale’ Office-suite. Voor een maandbedrag kun je online aan de slag met Office en andere communicatie-applicaties en hoef je geen dure licentie aan te schaffen. Microsoft neemt ook het onderhoud voor zijn rekening.

Op het officiële Office 365-blog kondigde Kirk Koenigsbauer van de Microsoft Office-afdeling de prijsverlaging aan. De meeste Enterprise-pakketten worden met onmiddelijke ingang twintig procent goedkoper. Het goedkoopste pakket kost daarmee € 8,60 per maand, maar ook het duurste pakket is verlaagd (naar € 24,70 inclusief btw). Daarnaast is het A2-pakket, dat bedoeld is voor studenten, vanaf nu ook gratis voor (geregistreerde) medewerkers van opleidingsinstituten.

Als reden voor de prijsverlaging geeft Microsoft de toegenomen efficiëntie en schaalvergroting. De concurrentie van andere clouddiensten zal echter ook een rol spelen. Google biedt Google Docs nog altijd goedkoper aan. Ook de lijst van klanten die Koeningsbauer in zijn blogpost noemt bestaat niet uit louter toonaangevende bedrijven. Wellicht helpt de prijsverlaging Microsoft om Office 365 wat meer momentum te geven.

Bron: Office 365 Blog

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Online office

Tags: Cloud