}
abonneren

Office 2016-preview krijgt samenwerkings-update

Office 2016 heeft een grote update gekregen, waarmee het een stuk makkelijker wordt om online samen te werken in documenten, zoals ook al kan bij online tekstverwerkers als Google Drive. Ook is het mogelijk om in het kantoorpakket te zoeken naar definities via Bing.
Microsoft heeft de nieuwe preview van Office 2016 uitgebracht voor leden van het Windows Insider-programma, al heeft het bedrijf geen definitieve lijst met nieuwe features uitgebracht.

Samenwerken

Wat in ieder geval aanwezig is, is 'Real Time Presence'. Dat is een tool in Word 2016, waarmee het makkelijker wordt om samen te werken in een document. Zo kun je in één oogopslag zien hoe in welk deel van het document je collega's aan het werk zijn. Die functie zat tot nu toe ook al in OneDrive, maar wordt nu ook uitgerold naar Word.

Ook heeft functie het 'Delen'-menu aangepast waardoor dat makkelijker wordt en wat meer opties krijgt.

Meer informatie met Bing

Bing komt ook wat prominenter terug in het kantoorpakket, wat het sowieso wil met Windows 10. De zoekassistent komt naar voren op het moment dat je een woord selecteert. Je krijgt dan 'relevante informatie' te zien, bijvoorbeeld over de geschiedenis van een naam of persoon.

Wie de preview wil hebben, kan naar de website van Office gaan en zich aanmelden met zijn Office 365-abonnement.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Online office

Tags: Office 2016, office preview

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI