}
abonneren

Office 2013 volgende week gelanceerd

Vanaf begin volgende week wordt Microsoft Office 2013 gelanceerd voor consumenten. Daarnaast verschijnt er een aangepaste versie van de online dienst Office 365.

Dit blijkt nu ook uit een mail die Microsoft Nederland heeft verstuurd, schrijft Emerce. Voor journalisten wordt een embargo aangehouden van zondag 27 januari. Vorige week meldden andere websites voor Office 2013 een lanceringsdatum van dinsdag 29 januari.

Vanaf afgelopen november was Office 2013 al beschikbaar voor bedrijven. Consumenten konden in de tussentijd een previewversie proberen om kennis te maken met de nieuwe versie van het officepakket. Deze previewversie bestaat uit Word, PowerPoint, Excel, OneNote en Outlook. Een previewversie van Office 2013 RT staat voorgeïnstalleerd op de Microsoft Surface RT tablets, meldt The Verge.

Het meest opvallend aan Office 2013 is dat deze nu met de online dienst Office 365 ook virtueel kan worden gebruikt. Het pakket wordt daarbij niet meer volledig op de pc geïnstalleerd, maar gedeeltelijk. Het voordeel daarvan is dat Office 365 vanaf iedere computer is te gebruiken. Zodra de gebruiker uitlogt wordt de software gewist, meldt Emerce.

Het officepakket blijft echter aan de prijzige kant. In de Verenigde Staten kost een virtueel jaarabonnement 100 dollar voor thuisgebruik. Daarmee krijg je Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook en Skydrive met 20 gigabyte opslag. Deze abonnementsversie kan op maximaal vijf pc's of Macs worden geïnstalleerd en zal regelmatig updates krijgen.

De volledige installatieversie van Office kan op slechts één pc worden gebruikt. De goedkoopste versie kost straks 140 dollar voor studenten. Professionals zijn met 400 dollar het duurste uit. De prijzen in euro's moeten nog bekend worden gemaakt.

The Verge publiceerde een schema met de vergelijking van de verschillende versies van Office 2013 en de Office 365 abonnementen:

Bron: Emerce

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Office

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI